«

»

máj 17

Aprópecsenye brokkolival

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg sertéscomb vagy pulykacomb

60 dkg brokkoli.

50 dkg krumpli

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dl fehérbor

2 ev. olaj

bors

bazsalikom

1 dl tejföl

5 dkg reszelt sajt

Összesen

1 adag

szh

0

12

100

4

0

4

0

0

0

0

4

1

124

31

Kcal

640

150

450

20

0

60

180

0

0

0

142

120

1760

440

 

A krumplit megfőzzük. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon pároljuk. A húst kockára vágjuk, a megpárolt hagymára dobjuk és 4-5 percig pirítjuk rajta. A brokkolit 5 percig előfőzzük sós vízben, vagy párolóedényben. Egy tűzálló tálat kikenünk (legjobb egy cseréptál), beleszeljük a főtt krumplit. Enyhén sózzuk. Körbe halmozzuk a brokkolit, középre a húst. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikomot szórunk rá. Aláöntjük a fehérbort. Középmeleg sütőben fél órát sütjük,. Meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Kb. még 20 percig sütjük tovább.