«

»

máj 26

Almás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

almás csirke

 

szénhidrát

Kcal

40 csirkemell filé

0

440

4 dkg vaj

0

288

2 dl fejföl

8

284

fél húsleveskocka

1

4

1 kiskanál szójamártás

1

12

2 ev. dióbél

4

225

2-3 evőkanál almalé

1

5

3 alma

20

90

0

0

bors

0

0

összesen

35

1448

1 adag

9

362

A húst sóval, borssal bedörzsöljük és teflon serpenyőben a vajon fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és saját levében kb. 30 percig pároljuk. Ekkor a tejfölt ráöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, a darált diót hozzáadjuk. (mogyoróval is jó!) Az almalével (almaborral még finomabb) meglocsoljuk és összeforraljuk, most már csak néhány percig. Az almákat meghámozzuk, karikára vágjuk.  A maradék vajon rázogatva megpároljuk. A csirke mellé téve tálaljuk. Párolt rizs, krumplipüré illik hozzá