Return to Munkatársaink

Nagyné Lukács Anita, dietetikus

lukacs_anita_200_3002009-ben szereztem diplomát a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának, dietetikusi szakán.
A tanulmányaim befejeztével a Budapest XXI. kerületben, a Vénusz utcai Háziorvosi Rendelőintézetben kezdtem dolgozni, mint dietetikus. A cukorbetegek magasabb szintű ellátása érdekében elvégeztem a diabetológiai szakápoló képzést is.

A TRANTOR’ 99 Bt. Anyagcsere Centrumban személyre szabottan végezzük a páciensek diétás tanácsadását, figyelembe véve az életmódjukat, életritmusukat, diétás szokásaikat.

Szakterületem a táplálkozással befolyásolható betegségek, mint a cukorbetegség, az inzulin rezisztencia, a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás megelőzésében és gyógyításában a terápia részeként alkalmazott dietetikai kezelés.

Rendszeresen részt veszek a lakosság részére szervezett szűrővizsgálatokon, több alkalommal tartottam előadásokat a Családorvosi Tanszéken orvosi táplálkozás terápia témakörében.

Ki is a dietetikus?

A dietetikus táplálkozással foglalkozó szakember, aki táplálkozástudományi ismereteit egészséges és beteg egyének megfelelő diétájának összeállításához alkalmazza.

A dietetikus célja a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetésre a páciensekkel.

A dietetikai tanácsadás az egészséges emberek számára preventív jellegű, az egészség megőrzésére irányul, valamely betegség, vagy kóros állapot fennállása esetén pedig egyénre szabott táplálkozási és életmódi tanácsadást jelent.