máj 26

Kókuszgolyó

Tovább a teljes tartalomhoz »

máj 26

Almás csirke

Tovább a teljes tartalomhoz »

máj 26

Brokkoli-krémleves mandulával

Tovább a teljes tartalomhoz »

máj 22

Egri Cukorbeteg Nap – Diabetes Oktatás és Tanácsadás 

A Cukorbetegek Egri Egyesülete havonta diabetes oktató-ismeretterjesztő foglalkozásokat, szűréseket és tanácsadást szervez. Legközelebbi rendezvényünket, az Egri Cukorbeteg Napot, május 24-én 14 órától   tartjuk a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

                                                                                                                                                                                                                                    Az előadó dr. Kerényi Zsuzsa, nemzetközileg is elismert diabetológus lesz, aki maga is kisgyerekkora óta cukorbetege, így nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkezik főleg a gyermek-és fiatal cukorbetegeket érintő kérdésekben.

                                                                                                                                                                                                                        Az előadás címe: A hipoglikémai veszélyei és megelőzése a diabetesben.

Kerényi Zsuzsán kívül  vendégeink lesznek az egri diabetológusok is.  Az előadás után válaszolnak kérdéseinkre. Egy nagy rendezvényünkön korábban már volt itt a főorvos asszony, hatalmas siker volt, az előadása után több száz cukorbeteg az ország minden részéből és a határon túlról hosszan felállva tapsolták.

                                                                                                                                                                                                                         Ingyenes szűrések, információs anyagok, szaklapok, tájékoztatók és receptbörze is várja az érdeklődőket. Lehet jelentkezni diabetes láb-és szemvizsgálatra, gyógytornára, értágító kúrára és a bécs-esslingeni tanulmányi kirándulásra.

eger140524

máj 17

Receptgyűjtemény cukorbetegeknek

Mostantól rendszeresen jelentetünk meg  recepteket, amelyek alkalmasak arra, hogy az egész család „apraja és nagyja” együtt étkezhessen, anélkül, hogy ez a család cukorbeteg tagjának gondot okozna, vagy az egészségeseknek „diétásnak” tűnne. Recetjeinket egy gyakorló nagymama, Ligeti Zsuzsa alkotta, és használja napjainkban is. A receptek alapján készült ételek mind a család gyakorlati próbájának, mind a szakmai lektorálásnak megfeleltek.

máj 17

Málnás túróhab

Tovább a teljes tartalomhoz »

máj 17

Aprópecsenye brokkolival

Tovább a teljes tartalomhoz »

máj 17

Francia sajtleves

Tovább a teljes tartalomhoz »

máj 08

Tudta Ön, hogy…

Olyan túlsúlyos és kövér cukorbetegek, akik  alacsony glikémiás terhelésű diétát tartottak, három hét alatt 86%-kal tudták csökkenteni antidiabetikus gyógyszerek iránti szükségletüket, míg azok, akik alacsony zsírtartalmú diétát tartottak, csak 6%-kal. Az alacsony glikémiás diéta a szisztolés és diasztolés vérnyomás középértékek csökkenésével is párosult.  (Prediabetes and the Metabolic Syndrome Kongresszus, 2013 április, Bécs)

máj 08

Tudta Ön, hogy…

Egy 6,2 éves követéses vizsgálat során californiai s connecticut-i kutatók azt találták, hogy a futás szignifikánsan csökkentette a magas vérnyomás, a koleszterin-szint emelkedés, a cukorbetegség kialakulásának rizikóját, és a szív koszorú-ereinek megbetegedését. Ugyanezen vizsgálat azt is bizonyította, hogy azonos energia-leadás mellett a séta ugyanilyen előnyös hatású. A vizsgálat alapját mintegy 33000 futó és 16000 sétáló adatai jelentették. Az eredmények a fizikai aktivitás eredményességére hívják fel a figyelmet, függetlenül annak intenzitásától. (Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, 2013 április)

Régebbi bejegyzések «