Return to Munkatársaink

Dr. Szatmári Ildikó, belgyógyász, diabetológus főorvos

Szakterületei: dDrSzatamariIldiko_webiabetológa, hypertonia, obesitás

Dr. Szatmári Ildikó vagyok, 1996-ban szereztem általános orvosi diplomámat a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Érdeklődési köröm már egyetemistaként is a belgyógyászat felé fordult.

2004-ben belgyógyászatból szakvizsgáztam, 2014-ben diabetológiai-, majd 2015-ben hypertonológai licenc vizsgát szereztem mindegyiket kiválóan megfelelt minősítéssel. 2011 óta háziorvosi szakvizsgával is rendelkezem.

Pályám során dolgoztam aktív és krónikus belgyógyászati kórházi osztályon egyaránt, de azt utóbbi 13 évben belgyógyászati szakrendelést vezetek, és 2013-tól háziorvosi munkát is végzek. 2017-től a Trantor’99 BT Anyagcsere Centrumban igyekszem a betegeket a legjobb tudásom szerint ellátni, korszerűen kezelni.

A belgyógyászati és azon belül a diabetológiai és hypertonológiai orvosi tevékenység azért vonzó számomra, mert lehetőséget nyújt arra, hogy a beteget egységes egészként lássam, nem a betegséget, hanem a beteget van módom kezelni. Sok más szakterülettel  ellentétben, ahol csak egyes szervrendszerre fókuszál a gyógyítás, a belgyógyászatban az összefüggéseknek, a holisztikus szemléletnek van nagy jelentősége.